Tällä sivulla reseptit kakkupohjiin...
Näillä ohjeilla mä teen.
Aakkosjärjestys täälläkin =)


***************************************************************************

Munaton ja gluteeniton kakkupohja.

200 g   voita
2 dl   sokeria
2 dl soseutettua banaania
2 dl perunajauhoja
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 dl   maissijauhoa
2 tl   leivinjauhetta
1 tl   ruokasoodaa
1,5 dl   kuumaa vettä

Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää soseutettu banaani.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää jauhoseos ja kuuma vesi vuorotellen vaahdon joukkoon vatkaten.
Valmis kaada nyt taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttua.



***************************************************************************

Supersuklainen kakkupohja

Teen useemman kakkupohjan tietenkin tällä määrällä... penentäny en ol koskaan, eli yhden kakun pohjaa en ol kokeillut, joten pinennykset sitte ihan omalla vastuulla ja laskutaidolla ;)

3000 g   voita
3000 g   sokeria ja mielellään siroa, koska se vatkaantuu tehokkaimmin
2800 g   kananmunaa (noin 50kpl)
2000 g   vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta, onnistuu siis silläkin)
700 g     tummaa leivontakaakaojauhetta (fazeria käytän melkeempä aina)
20 tl        leivinjauhetta

Voi ja sokeri vatkataan todella piukaksi, valkoiseksi vaahdoksi... kananmunat yksitellen sekaan (nopeesti/ripeesti) ja sen jälkeen ei enää ylimäärästä vatkausta vaan yleiskoneen hitaimmalla nopeudella sekotellen kuivat siivilöidään sekaan.
Paisto uunista ja kakkupohjan koosta  riippuen n. 180 asteessa kutakuinki tunnin verran.

Pohjan kannattaa antaa seistä vähintäänki vuorokauden verran ennen leikkaamista / täyttöä ja täyttö taas kannattaa tehdä vähintään vuorokautta ennen tarjoilua... koska pohja on niin piukkaa tavaraa, että kestää hetken ennen, ku kosteus on siinä kauniisti joka paikkaan imeytyny !

ja viel peeäs... taikinaa ei kannata maistaa, kos se on sairaan hyvää ;)

 
***************************************************************************

Vaalea kakkupohja (sienikakkupohja)

Teen useemman kakkupohjan tietenkin tällä määrällä... penentäny en ol koskaan, eli yhden kakun pohjaa en ol kokeillut, joten pinennykset sitte ihan omalla vastuulla ja laskutaidolla ;)

2250g    kananmunaa (40 kpl)
2 L          sokeria ja mielellään siroa, koska se vatkaantuu tehokkaimmin
1 L          kiehuvaa vettä
2 L          vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta, onnistuu siis silläkin)

Kananmunat ja sokeri vatkataan piukaksi, vaaleaksi vaahdoksi yleiskoneen suurimmalla nopeudella... puolinoeudella kiehuva vesi norona sekaan ja heti perään jauhot siivilöiden joukkoon.
Leivinjauhetta ei tarvita, jos muna-sokerivaahto on vatkattu kunnolla !!!
Paisto uunista ja kakkupohjan koosta riippuen n. 175 ja 30-40 minuuttia

***************************************************************************